Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği yaz Kur'an kursları ülke genelindeki cami ve Kur’an kursları eğitimlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu, Zümrüt Camii ve Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Müftü Uzun, önce ahlak ve maneviyat düsturu çerçevesinde yaz Kur’an kurslarının devam ettiğini belirterek, "Necip milletimizin kıymetli evlatlarına dinini, diyanetini, milli ve manevi değerleri öğretmekteyiz. Bugün evlatlarımızın beyinlerine güzel şeyleri yerleştirmezsek yarın hoşumuza gitmeyecek bir çok boş şeyi başkaları yerleştirir ve bu da hepimizi üzer. Bu ülke bizim ve bu vatan bizimdir. Bu bayrak bizim ve bu ordu bizimdir. Biz biriz, beraberiz ve hep beraber ümmeti Muhammed’iz düsturunu hiçbir zaman unutmamamız gerekir." dedi.

Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında görev yapan hocaların yaz kış öğrencilere güzel hizmetler verdiklerini ifade eden Uzun, "Bu vesileyle evlatlarını bize gönderen anne ve babalara yürekten teşekkür ediyorum. Camilerimizi ve Kur’an kurslarımızı doldurarak adeta çiçek açarcasına güzelleştiren yavrularımıza teşekkür ediyorum. Bu çiçekleri bir bahçıvan edasıyla ilgilenen, bilgisiyle, ilgisiyle, alakasıyla, şefkat ve merhameti ile yardımcı olan mesai mefhumu düşünmeden hareket eden tüm hocalarımıza, imamlarımıza, Kur’an kursu öğreticilerimize ve müezzinlerimize yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan