Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından kadın engellilere yönelik program düzenlendi.

Mehmet Zahid Kotku - İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda engelli bireyler ile bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Buradaki özellikle Kur’an okuyan gençlerimizi ve burada eğitim gören bu yavrularımızı görünce ne kadar zafiyetimizin olduğunu şahsen görüyorum. Bu kadar azimle çalışan, bu kadar gayret eden insanların yanında her türlü imkanı olan, sağlığı ve sıhhati yerinde olan insanların bu Kur’an-ı Kerim’den uzak durmalarını anlamak mümkün değildir. Gözler görmez değildir, görmeyenler gönülleri görmeyenlerdir. Asıl görmeyenler hakkı tutup kaldırmayanlar, hakka sahip olmayanlardır, Allah’ın dinine sahip çıkamayanlardır. Asıl onlar engellidirler buyuruyor Allah Teala. Allah insanlara bir takım sıkıntılar verirse mutlaka karşılığında mükafatını vereceğini vadediyor. Annelerin ve babaların gayretleri böyle bir neticeyi doğuruyor. Ben bu gençlerimizi, hocalarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu müesseseyi yapan hayır sahibimiz vefat etti. Cenab-ı Hakk gani gani rahmet eylesin. Geride kalanlara sabırlar ve uzun ömürler lütfeylesin. Ben bu programın icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı ise "Bu güzel hizmetler sizlerin katkılarıyla, teveccühüyle, değerli hocalarımızın gayretleriyle bu günlere geldi. Yarınlara inşallah daha güzel şekilde ulaşacak. Allah hepinizden razı olsun. Gönül gözüyle gören, gönül gözüyle duyan, içinde bulunmuş olduğu bütün zor şartlara rağmen Allah’ın kitabından uzaklaşmayan, Din-i Mübin-i İslam’dan uzaklaşmayan, sabır ve şükür dengesini daima koruyan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kur’an’a olan bağlılıkları hepimizi sevindiriyor. Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Yapılan konuşmalar Silver Kur’an Kursu Öğreticileri Şeyma Erkut ve Zeynep Gülhan tarafından işaret diline çevrildi.

Görme Engelli Tarih Öğretmeni Seniha Özcan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ile devam eden program, İl Müftülüğü Vaizi Kevser Serap Eliaçık'ın duası ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan