Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Kayseri Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in konuşması ile devam etti.

“Yeryüzünde üç mescit var ki bu mescitlere, sadece iki rekât namaz kılmak için aylar boyu yolculuk yapsanız bile değer.” hadisi şerifini hatırlatarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Güven,  “Bu üç mescit Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve Mescid-i Nebevi’dir. Bu sözün sahibi Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’e salât ve selâm olsun.” dedi.

Müftü Güven şöyle devam etti:

“Peygamberimizin (s.a.s.) vefatından dört yıl sonra Mescid-i Aksa’nın içerisinde bulunduğu Kudüs’ümüz İslam toprağı haline geldi. Daha sonra tekrar işgale uğradı. 1187’de Selahaddin Eyyübî tekrar İslam toprağı haline getirdi. 1516’da ise Yavuz Sultan Selim aynı şekilde yeniden bir fetih gerçekleştirdi. Bugün dördüncü fatihini arıyor Mescid-i Aksa ve Kudüs.

1516’da Osmanlı ve İslam’ın eline yeniden geçen Kudüs ve Mescid-i Aksa, 401 yıl sonra 1917 yılında Osmanlı topraklarından koparıldı. 102 yıldır işgal altında Mescid-i Aksa. Müslümanların bunu iyi bilmesi ve ona göre değerlendirmesi gerekiyor.”

Düzenlenen programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, belediye başkanları, il müftü yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan