Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” yardım kampanyası kapsamında toplanan 3 tır yardım malzemesini deprem bölgesine uğurlamak üzere tören düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven şunları kaydetti:

 “Bizler ülke insanı olarak acıların, sıkıntıların ve problemlerin olduğu dönemlerde her türlü ihtilafı bir kenara bırakır, bir araya gelir ve birlikte hareket ederiz. Devletimizin bütün kurumları, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlar olarak yapılması gerekenlerin üzerinde bir fedakârlıkla bölgeye intikal edip vefat edenlerin sayısının artmayacağı şekilde hizmetler ve kurtarma faaliyetleri yapıldı. Orada göçüğün altında kaldıkları zaman zamanını Kur’an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak geçiren vatandaşlarımızdan, diğer tarafta kendisini kurtaranlara; ‘Geride evlatlarım var. Onları da kurtarın.’ diyerek yalvaran annelerden, hatta dilini bile bilmediği komşusunun kurtarılması için gayret gösteren hanımefendiden hepimiz haberdarız. Ayrıca yine bir ailenin kurtuluşuna vesile olan Suriyeli üniversite öğrencisi Mahmut’tan da haberimiz var. İşte bizler de Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için hemen harekete geçtik ve üç tır yardımı sizlerin de katılımıyla bölgeye gönderiyoruz. Yüce Mevla hayırseverlerimizden razı olsun.”

Törene katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapcı ise “Allah bir daha bu tür acıları bizlere yaşatmasın. Bu acıların yaşanmaması konusunda da gerekli tedbirleri almayı Rabbim bizlere nasip eylesin.” dedi.

Konuşmaların ardından Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı’nın yaptığı dua ile ihtiyaç malzemelerini taşıyan 3 tır deprem bölgesine uğurlandı.

Uğurlama törenine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapcı, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan