Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde bu yıl "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" temasıyla kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında Kayseri Müftülüğünce gerçekleştirilecek etkinlikler, basın toplantısıyla tanıtıldı.

Orgeneral Hulusi Akar Camii'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri İl Müftü Vekili Mehmet İzci, şunları kaydetti:

"1 Ekim itibarıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerini başlatıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız hem din görevlilerimize olan teveccühün artırılması hem de camilerimizin toplum hayatındaki yerini daha iyi anlatabilmek için uzun yıllardır Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı çeşitli etkinlikler ve programlarla kutluyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl temayı 'Cami, Din Görevlileri ve Vefa' olarak belirledi. Bizler de hafta dolayısıyla Kayseri İl ve ilçe müftülükleri olarak çeşitli programlar düzenledik. Öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarımızı, esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Kur’an ziyafetleri gerçekleştireceğiz. Okunmuş olan hatm-i şerif’lerin duasını özellikle ahirete irtihal etmiş olan din görevlilerimiz ile camilerimize ve Kur’an kurslarımıza hizmet ve yardım etmiş olan bütün hayırseverlerimizden ahirete irtihal etmiş olan kardeşlerimizin ruhlarına hediye edeceğiz.

- Programlar Kovid-19 tedbirleri eşliğinde gerçekleşecek

Pandemi sebebiyle programlarımızın önemli bir kısmını çevrimiçi olarak yapmak durumundayız. Din görevlilerimizin eğitimi açısından önemli bulduğumuz e-konferansımız olacak. Ayrıca hafta vesilesiyle yine Kayseri'mizde yayın yapan televizyon kanallarımızda programlar yapacağız.Yine radyo programlarımız olacak. Kayseri Şehir Hastanesi'nde hasta ziyaretlerimiz olacak. Cezaevlerinde programlarımız olacak. KYK yurtlarına ziyaretlerimiz olacak. Engelli - Cami Buluşması programımız olacak."

- Din görevlilerimiz Vefa Destek Grupları'nda hizmet veriyor

İzci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Din görevlilerimizden Kovid-19'a yakalanan kardeşlerimiz var. Onlara acil şifalar diliyoruz. Hem Kayseri'de hem de Türkiye'nin bütün illerinde din görevlilerimiz bir taraftan Vefa Destek Grupları'nda hizmet veriyor diğer taraftan özellikle il ve ilçe sağlık müdürlüklerimizin kontrolünde ve organizasyonunda, filyasyon ekiplerinde yüzlerce din görevlisi kardeşimiz görev yapıyor. Bu din görevlisi kardeşlerimiz için ödül törenimiz olacak. Ben o kardeşlerimize halkımız ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Çünkü yapmış oldukları hizmet aynı zamanda cami dışı din hizmetleri bağlamında halkımızın sağlığını korumak için yapılan hizmetlerdendir."

Editör: Mehmet Çalışkan