Talas İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacı Halil Bayraktar Camii Gençlik Kolları tarafından "Kayseri Gençliği Tarihe Pedallıyor" sloganıyla yürütülen proje kapsamında Hacı Halil Bayraktar Camii gençleri arasında birlik ve beraberliği tesis etmek ve kardeşlik duygularını pekiştirmek, sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla bisiklet turu düzenlendi.

Proje kapsamında düzenlenen bisiklet turu polis eşliğinde Hacı Halil Bayraktar Camii’nden başladı ve  tarihi Osmanlı Sokağı’nda bulunan Ali Sait Paşa Camii’nde sona erdi.

Bisiklet turu sonrası Talas İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Hacı Halil Bayraktar Camii Gençlik Kolları tarafından öğrencilere kahvaltı ikramı yapıldı.

Gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren Hacı Halil Bayraktar Camii İmam Hatibi Ahmet Ağırtopçu, "Camimizde 400’ye yakın öğrencimiz var. 'İki Teker – İki Dünya' isimli bir de  bisiklet kulubümüz var. Şu anda 40 tane öğrencimizle birlikte 'Kayseri Gençlik Tarihe Pedallıyor' isimli projemiz kapsamında öğrencilerimizi Osmanlı Sokağı’na getirip öğrencilerimize hem tarihi yerleri göstererek, tarihi bilgileri öğreterek, ardından da dini bilgileri en güzel şekilde öğreterek vatanına, milletine sahip çıkan birer fert, anasına, babasına hayırlı birer evlat olmaları için gayret gösteriyoruz. Tüm öğrencilerimiz de buna ciddi bir şekilde karşılık veriyorlar. Hepsi Kur’an-ı Kerim’e geçti. Bunu yaz kursu dışında da yapıyoruz. Üniversite öğrencilerimizle de yapıyoruz. Ortaokul gruplarımız ve lise gruplarımız da var. Bundan dolayı il müftümüze ve ilçe müftümüze verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bize bu imkanları sağlayan değerli hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz." dedi.

Proje kapsamında geçekleştirilen bisiklet turunun startını veren İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Bugün burada gerçekten çok önemli bir organizasyon gerçekleştirildi. Halil Bayraktar Camii görevlilerimizin refakatinde, ilçe müftümüzün de mihmandarlığında ve güvenlik görevlilerimizin de eşliğinde 2Gençlerimiz Tarihe Pedalladı2 projesi kapsamında bugün camimizden Osmanlı Sokağı’na bisikletleriyle geldiler. Yaz Kur’an kurslarında biz sadece değerler eğitimi vermiyoruz. Çeşitli sosyal etkinliklerle gençlerimizi kaynaştırmak, bir araya getirmek, buluşturmak için ve milli-manevi değerlerimizi içselleştirmeleri adına gerekli adımları atmaya gayret ediyoruz. Diğer camilerimizin de çok çeşitli etkinlikleri var. Ama burada bir farkındalık oluşturmak adına gençlerimizin bisikletleriyle bugün buraya kadar gelmeleri ve burada kahvaltı yapmalarına şahitlik ettik. Kurslarımızı daha cazip hale getirme, gelecek neslimize kültürümüzü aktarmak adına bu etkinliklerimizi yaptık. Bundan sonra da bu tür etkinlikler devam edecek. Ben emeği geçen başta ilçe müftümüz olmak üzere camimizin imam hatibi ve müezzin kayyımı hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ve diğer emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Polislerimize dua ediyoruz; çünkü gerçekten bu organizasyonda onlar da büyük efor sarf ettiler. Yollarda gençlerimizin güvenliği için emek verdiler. Bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan temenni ediyorum." dedi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Hacı Halil Bayraktar Camii din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan