Kayseri Müftülüğü bünyesinde hizmete giren “Diyanet Gençlik Merkezi”, beş ayrı sınıfta toplam 80 öğrenci ile ve Müftülük tarafından görevlendirilen eğitimciler rehberliğinde faaliyetlerine aralıksız devam edecek.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, hizmete açılan Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret esnasında öğrencilerle bir süre sohbet eden Müftü Güven, “Bu yaz tatilini iyi bir şekilde geçirebilme ve aynı zamanda değerlendirebilme amacıyla sizlere böyle bir imkân sunduk. Sizlere hizmet veren hocalarımıza ve özellikle de bu programı organize eden Gençlik Koordinatörlüğü görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Güven şöyle devam etti:

“Başarılı bir eğitim hayatı geçirdiniz. Yaz tatiline girdiniz. Eğlenmek ve oynamak sizin de hakkınız. Ama eğlenirken öğrenmek, yeni arkadaşlar edinmek, hele bir de özellikle telefon ve internetten uzak durarak, insan olarak birbirinizi tanımak adına bu imkân çok önemli. Buradaki imkânı iyi bir şekilde değerlendireceğinizden eminim. Burada bir taraftan Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyorsunuz, diğer taraftan ahlak, erdem ve değerler eğitimi dediğimiz bir takım güzel duygu ve düşünceleri kazanıyorsunuz. Aynı zamanda geleceğe dönük olarak ve ‘Ne yapabilirim?’ düşüncesine sahip olarak kendinizi geliştirmek durumundasınız.

Sizler bizlerin evladısınız. Evlatlarımız olarak sizlere en iyi hizmeti sunmanın derdindeyiz. Bununla birlikte, sizler buradan namaz eğitimini ve birlikte hareket edebilme eğitimini de almış oluyorsunuz. Haftada iki gün de olsa mutlaka bir camiye gidelim. En yakın camilerimize mutlaka gidelim, öğle namazlarını camide cemaatle birlikte kılalım. Böylece sizler evlerinize döndüğünüz zaman annenize, babanıza, kardeşlerinize, abinize ve ablanıza, hatta komşularınızın çocuklarına buradaki eğitimi anlatmış oluyorsunuz.

Sizlerden şunu istiyorum; belki içinizde sabah namazına kalkamayanlar var, 5 vakit namazını düzenli kılamayanlar var. Bu yaz tatilindeki programımız vesilesiyle 5 vakit namaz kılmaya alışacağız ve 5 vakit namazı bundan sonra sürekli kılacağız inşallah. Yaz tatilinde buradaki eğitim tamamlandıktan sonra evlerinize en yakın camilerdeki hocalarımızla, imamlarımızla irtibata geçeceğiz. Sizler bizim camilerimizdeki gençlik kollarımızı oluşturacaksınız. Oralarda sizlerle birlikte daha güzel faaliyetler yapacağız. Sadece yaz tatilinde değil, aynı zamanda okul döneminde sizlerle birlikte faaliyetler yapacağız. Sizleri her hafta gezi, piknik, yüzme havuzu ve futbol gibi sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle buluşturacağız.”

Editör: Mehmet Çalışkan