Kayseri İl Müftülüğü toplantı salonunda 3 Temmuz 2018 salı günü gerçekleşen programda tecrübe paylaşımında bulundu. Konuyla ilgili olarak İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven bazı tavsiyelerde bulundu ve gelen soruları yanıtladı.

Müftü Güven, kafile başkanı ve din görevlilerine, 7/24 yürekten çalışmaları gerektiğini ifade ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler, hacı adaylarımızın en güzel şekilde hizmetlerinde bulunmakla yükümlüyüz. Hacı adaylarımızın, oraya gitmeden önceki ile döndüklerindeki halleri arasında fark olmalıdır. Onları zaman zaman bilinçlendirmeli, orada neden bulunduklarını hissettirmeli, öğretmeliyiz. Sorumlular olarak, hacılara hep ‘sabır, sabır, sabır’ diyoruz ama o sabrın en büyüğü bize lazım; önce bizim sabretmemiz gerekiyor. Orada sabretmezsek, Allah korusun, kazandığımız sevapları orada bırakmış olarak dönmüş oluruz. Sabredeceğiz ve inşallah huzurlu bir şekilde o kutlu diyardan döneceğiz.

Müftü Güven’in ardından İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Yıldız tarafından Hacla ilgili genel bilgiler paylaşıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan