İşitme Engelliler Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Kayseri’de yapıldı

Kayseri İl Müftülüğü koordinesinde İslam'ı Anlatan Eller Derneğinin “Bizim Eller Kur’an Okuyor” projesi kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen işitme engellilere yönelik umre ödüllü “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma YarışmasıTürkiye Finali Kayseri Talas Hacı Said Yurttaş Camii’nde yapıldı.

Yarışmanın sonucunda bayanlarda İç Anadolu Bölgesi adına katılan Ayşe Karataş, erkeklerde yine İç Anadolu Bölgesi adına katılan Şeyhülislam Korkmaz birinci oldu. 

Komisyon başkanlığıKaramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Başkonak’ın yaptığı yarışmanın komisyon üyeleri: Diyanet İşleri Başkanlığı İşaret Dili Uzmanı Mahmut Küçük, Konya İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Erol, Afyon İl Müftülüğü İşitme Engelliler Koordinatörü İsmail Aydın, Melikgazi İlçe Müftülüğü İşitme Engelliler Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Gülhan’dan oluştu.

Yarışmanın ödül töreni, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun teşrifleriyle Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Muslu şunları söyledi:

“Toplumumuzun her kesimindeki insanlarımızın gönüllerine dokunmak, onlara ulaşmak arzusundayız”

“Özellikle bu çalışmaları yapan bütün görevlilerimize şahsım ve Başkanlığımız adına teşekkür ediyorum. Gerçekten Diyanet İşleri Başkanlığının anayasal görevi toplumu dini yönden aydınlatmak; İslam’ın inanç, itikat, ibadet ve ahlaki konularında toplumu bilgilendirmek, Kur’an-ı Kerim’i ve anlamını öğretmek, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) örnek hayatını toplumumuza sunmaktır. Örnek olma gibi bir mesuliyetimiz vardır. Bu nedenle Başkanlığımız özellikle toplumumuzdaki dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları uzun süredir devam ettiriyor. Tabi bu çalışmalar fedakâr personelimizce yapılan çalışmalardır. Bazen bir yerde çok büyük fedakârlıklarla çok güzel hizmetler yürütülürken, ne yazık ki bu hizmetler şahsa bağlı kalabilmektedir. Bu nedenle fedakâr hocalarımızın sayısının artmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Özellikle bu tür çalışmalarda yardımlaşmak ve kurumsal olarak her türlü desteği vermek gibi bir görevimiz var. Nitekim Kayseri İl Müftülüğü bu anlamda elinden gelen tüm imkânları seferber etmiştir ve etmektedir. İnşallah toplumumuzun her kesimine, her kesimindeki insanlarımızın gönüllerine dokunmak, onlara ulaşmak arzusundayız. Şahsen böyle bir ödül töreninde bulunmaktan dolayı onur duydum. İlgili hocalarımızı, derneğimizi, müftülüğümüzü ve diğer bölgelerden destek veren hocalarımızı tebrik ediyorum. Üniversitelere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerinden diğer kurum temsilcilerine kadar hepsine ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu çalışmaların artarak devam etmesini niyaz ediyorum. Bu yarışma vesilesiyle 14 kardeşimizin umreye gidecek olmasından da ayrıca büyük memnuniyet duydum. İnşallah salimen giderler, ğanimen (kazançlı) dönerler. O mukaddes beldeleri bizzat görerek ve oralarda havayı teneffüs edip yaşayarak gönül dünyalarında yeni fetihlerin olmasını niyaz ediyorum.”

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, “Birçok defa hac ve umre görevi için kutsal topraklara gittim. 2010 yılında da 38 işitme engelli kardeşlerimizle birlikte kafile başkanı olarak umreye gittim. Bu görev benim en huzurlu ve mutlu görevimdi.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Şahin Güven ise “ İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlerimiz önemli çalışmalar yürütüyor. Kayseri’deki bütün engelli kardeşlerimize ulaşmaya, dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Şu anda Silver Kur’an Kursu’nda işitme engelli kardeşlerimiz için sınıfımız var. Görme engellilerimiz için de ayrıca kursumuz var. Daha önce 4-6 yaş grubu işitme engelli çocuklarımız için Kur’an kursumuz vardı. İnşallah yine talep halinde bu yıl da açmayı planlıyoruz. Kendi personelimizin kurucuları olduğu İslam’ı Anlatan Eller Derneği’nin yöneticisi olan arkadaşlarımla birlikte Kayseri’de personelimizden işaret dilini öğrenme hususunda sürekli hizmet içi programlar düzenledik. Özel kurslar verdik. Hatta Türkiye’de ilk olarak “İşaret Dili İle Dini Kavramlar Kursu” açtık. İl Müftülüğümüz ile İslam’ı Anlatan Eller Derneğinin birlikte gerçekleştirdiği bu projeyi Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunduk. Bu projeyi Türkiye geneline yayalım istedik ve yedi bölgede her ilde yarışmalar yapıldı. Bölgelerini temsil eden kardeşlerimiz bugün buradalar. Yarışma neticesinde birincilerimiz belli oldu. Ama yarışma öncesi bu kardeşlerimiz umreye gideceklerini biliyorlardı. Bu güzel umre ödülünden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. İslam’ı Anlatan Eller Derneği yöneticilerine ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yarışmacılar için hazırlanan hediyeleri takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan