Programa, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Kur’an Kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümünde Hacılar Kültür Merkezi’nde şehitleri anma programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Özbek: Güneydoğu’da vatanımızın istiklali için çarpışan şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerini baş tacı ettik ve hepsini unutmamak, unutturmamak için sürekli anıyoruz. Sürekli hatırımızda tutuyor, bütün dualarımıza onları da katıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğüne bağlı Yaz Kur’an Kursu öğrencileri; şiir dinletileri, oratoryo gösterileri ve 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir’in yaşamını canlandırdıkları tiyatro gösterisiyle izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Program sonunda Esma-i Hüsna’nın tamamını ezberleyen öğrencilere, öğretmenleri hediyelerini takdim etti. Server Kuran Kursu öğrencilerinin yaptığı kapanış duasıyla program son buldu.

Ayrıca Hacılar Müftülüğüne bağlı Tüm Yaz Kurslarında velilerin de katılımıyla 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programları yapıldı. Yapılan programlarda 15 Temmuz Şehitleri değişik etkinliklerle ve dualarla yâd edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan