Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Anbar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan “Günaydın Sultan Camii”, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Günaydın Sultan Camii hayır sahibi Şükrü Günaydın, bu camiyi bedensel ve zihinsel engelli olan kardeşi Sultan Günaydın için yaptırdığını belirterek, açılışa katılanlara teşekkür etti.

Günaydın, “herkesin küçük-büyük meblağ demeden hayır sahibi olması ve bu mutluluğu tatması gerektiğini” söyledi.

Açılışta konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “sadaka-i cariye nitelikli hayır yapanların, öldükten sonra da amel defterlerinin işlemeye devam etmesine vesile olduğunu” hatırlatarak şöyle devam etti:

“Camimiz hizmete giriyor, hikâyesini hayırseverlerimizden dinledik. Allah onlardan razı olsun ve bize de inşallah Cenab-ı Allah böyle hizmetler yapmayı nasip etsin. Ailemiz güzel ve örnek bir davranışta bulunmuş. Kardeşlerinin isimlerini camiye vermişler. İnşallah sadaka-i cariye olsun. İnsanlar öldükten sonra amel defterleri kapanmıyor. İnşallah bu camiyi yapanların amel defterleri açık kalacak. Allah da onlara güzel sevaplar yazacak.”

Protokol konuşmalarının ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven'in yaptığı dua ile Günaydın Sultan Camii ibadete açıldı.

Açılış törenine Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan