Endonezya Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed Iqbal, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i ziyaret etti.

İl Müftüsü Güven, geçtiğimiz aylarda Endonezya’nın Ankara Büyükelçiliği görevine atanan ve ilk ziyaretini Kayseri’ye yapan Lalu Muhammed Iqbal’i, İl Müftülüğü girişinde karşıladı.

Ziyarette, Endonezya’nın Fahri Konsolosu ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da hazır bulundu.

Endonezya Ankara Büyükelçisi Iqbal, “iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin güçlü bir zeminde olduğunu ancak bilhassa ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini” söyledi.

Kayseri’de din hizmetleri alanında yapılan projeler ve çalışmalarla Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetleri hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şahin Güven ise şunları söyledi:

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak en büyük isteğimiz, ülkemizde yetişen Endonezyalı gençlerin ülkenize hizmet etmesidir. Kayseri’de lise ve üniversite eğitimi alan 11 Endonezyalı öğrencimize, Türkiye Diyanet Vakfı olarak burs imkânı sunmaktayız. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı, 145 ülkenin 500 ayrı bölgesinde kurban ve ramazan faaliyeti yürütüyor.”

Editör: Mehmet Çalışkan