Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Kayseri Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına, İl ve ilçe müftülükleri de destek veriyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla 16 ilçe merkezinde ve köylerde büyük bir özveri ile çalışan din görevlileri, bir taraftan da Kayseri Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubeleri iş birliğinde hazırlanan gıda, temizlik ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolilerini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Karantinadaki vatandaşlara manevi destek hizmeti

Kayseri İl Müftülüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtlarda karantina altında tutulan vatandaşlara manevi destek hizmeti sunuyor.

KYK yurtlarında kalan vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ile dini kitaplar ve seccade hediye eden İl Müftülüğü, karantina altındaki vatandaşların soru ve sorunlarını çözüme kavuşturarak manevi rehberlik ediyor.

Din görevlisi 7 bakkalın veresiye defterlerini satın aldı

Develi İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren bir din görevlisi, görev yaptığı mahallede, mahalle bakkalından veresiye alışveriş yapanların tüm borçlarını ödedi.

Kur’an Kursu Öğreticisi olan Mahmut Çiftçi, 7 farklı bakkalın borç defterlerini satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere destek oldu. 

Yardımlaşmanın en güzel örneğini sergileyen Develi İlçe Müftülüğü din görevlileri, kendi aralarında topladıkları paralarla 18 adet kurban keserek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. 

Köylerde görev yapan din görevlileri ise sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların tadilat ve tamirat işlerinin yanı sıra bağ ve bahçe işlerinde de destek oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan