Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak; onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek; Kur’an öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla faaliyete geçirilen “Hediyem Kur’an Olsun” projesi devam ediyor.

Bu kapsamda 27 dilde basımı yapılarak Asya, Afrika, Balkanlar ve Ortadoğu’da toplam 67 ülkede dağıtılan "Mealli Kur’an-ı Kerim Sergisi", Kayseri Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde Hunat Medresesi’nde açıldı.

Hunat Medresesi'ndeki "Mealli Kur'an-ı Kerimler Sergisi"nin açılışında, serginin 27 ayrı dilde basılarak dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırılan Kur'an-ı Kerimlerden oluştuğunu belirten İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti:

"Dünyanın dört bir tarafında Kur'an-ı Kerim okumak isteyen insanlar var. Kur'an-ı Kerim'e ulaşamayan kardeşlerimize onu ulaştırmak için gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar Türkiye'de 1 milyon 250 bin Kur'an-ı Kerim bağışı yapıldı. Bu bağışların 65 bin adedini Kayserili hayırseverlerimiz gerçekleştirdi. Bunlardan yaklaşık 800 bine yakını farklı ülkelerde dağıtıldı. İnşallah bundan sonra da dağıtımlar devam edecek. Geçen hafta Sudan'daydık, o bölgedeki insanlar Kur'an-ı Kerim'e ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Bizler ülke insanı olarak buralara bu yardımları ulaştırıyoruz. Özellikle her toplumun kendi dilinde mealler yazarak yayınlamak istiyoruz. Şu ana kadar 27 dilde Kur’an-ı Kerim’in mealini yayınladık. 'Hediyem Kur’an Olsun Projesi'ne destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum."

"Hediyem Kur'an Olsun Projesi" kapsamında Asya, Afrika, Balkanlar ve Orta Doğu'da toplam 67 ülkede Müslümanlara ulaştırılan Kur'an-ı Kerim meallerinin yer aldığı sergi, 3 Haziran Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan