Ramazan Bayramı dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da bayram sabahı tüm camiler doldu.

Sabah namazının akabinde vaazlar yapıldı, bayram namazları kılındı, hutbe irad edildi ve dualar edildi. Camilerde vatandaşlar uzun bir aradan sonra birbirleriyle bayramlaşmanın sevincini yaşadı.

İl Müftü Vekili Özcan Cihangir, Evliya Camii'nden vatandaşlara seslendi. Bayramın anlam ve önemi üzerinde durarak sohbetini gerçekleştiren İl Müftü Vekili Cihangir, "Bu bayram günleri toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasını sağlayan, ilahi af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan bereket yüklü zaman dilimleridir. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek günlerde, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım." dedi.

Cami çıkışında ise Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kars Gençlik Kolları tarafından vatandaşlara gül suyu, şeker ve lokum ikramı yapılarak camiye gelen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Aynı zamanda Davud-i Karsi Camii’nde kılınan bayram namazının ardından cami görevlilerinin organizesi ve cemaatinin destekleriyle üniversite öğrencilerine kahvaltı ikramında bulunuldu.

Bayramlaşma ve kahvaltı programına öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Editör: Mehmet Çalışkan