Karaman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" kapsamında "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel gerçekleştirildi.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panelin açışında konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Peygamber (sas)’in hayata bir yetim olarak başladığını belirterek , "Ayet-i kerimede Peygamberimize ‘O seni yetim bulup barındırmadı mı? Öyleyse sakın yetimi ezme!’ şeklinde hitap edilmekle yetimlere bakması emredilmiş o da yetimlerin babası olmuştur. Yine Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde ‘Ben ve yetimi himaye eden kişiler kıyamet gününde –mübarek iki parmağını yan yana getirerek işaret etmiş- bu şekilde yan yana olacağız’ buyurmuş bununla o, yetime aile olan kimseleri bir nevi cennetle müjdelemiştir." dedi.

Ardından İl Müftüsü Yardımcısı Adem Bahcıvan, Vaiz Mehmet Emin Şahin ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisi Süleyman Bakırtaş konuşma gerçekleştirdi.

Koruyucu aile olan Yiğitoğlu ailesi tecrübe paylaşımında bulunarak çocukları evlerine neşe getirdiğini ve yaşamlarını değiştirdiğini belirtti.

Editör: Ammar Esenkal