Karaköprü İlçe Müftülüğü tarafından kırsal mahallelere yönelik "Kırsal Kesimdeki Kadınlara İrşat Faaliyeti" projesi başlatıldı.

Bu kapsamda kadın din görevlileri, kırsal mahalleleri ziyaret ederek sahih dini kaynaklar eşliğinde sorulara cevap veriyor.

İlçe Müftüsü Sacit Emiri rehberliğinde kırsal mahalleleri ziyaret eden Kur’an kursu öğreticileri, sorunları ve talepleri yerinde inceleyerek, not alıyor. Sorun ve şikayetleri yerinde dinleyen hocalar, sorunların çözülmesi ile ilgili çözüm önerileri üretiyor.

Her hafta farklı bir kırsal mahalleyi ziyaret eden kadın din görevlileri, Başkanlık ve müftülüklerden istenilen talepleri yerinde dinleyerek, sahih kaynaklar ışığında irşat faaliyetlerini yerine getiriyor.

Urfalı Kadınlar Sohbet 22

İlçe Müftüsü Sacit Emiri, projenin öneminden bahsederek, "Başkanlığımızın çizdiği yol ve gösterdiği istikamet doğrultusunda ülkemizin her bir ferdine sahih ve en doğru kaynaklar vasıtasıyla ulaşma, bilginin ve ilginin varlığını kendilerine hissettirmek, ana görevimizdir. Bu vesileyle Karaköprü İlçe Müftülüğü olarak kırsal kesimdeki kadınlara yönelik vaiz hocamız ve Kur'an Kursu hoca hanımlarımızın fedakar ve dokunaklı gayretleri bizleri memnun etmekte ve müftülüğümüze huzur verici, ilgi dolu geri dönüşler olmaktadır." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan