Kahta Müftülüğü ile Kahta İmam-Hatip Ortaokulu, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında, gün içinde her bir öğrenci en az 360 iyilik adı altında bir çalışma başlattı.

Hz. Peygamber'in "bir insanın sabahlandığında 360 eklemi için 360 iyilik yapması" gerektiğini ifade eden hadis-i şerifinden yola çıkılarak başlatılan etkinlik tanıtıldı.

Kahta İlçe Müftüsü, vaizler ve manevi danışmanlardan oluşan bir ekip, öncelikle sınıfları gezerek öğrencileri bilgilendirdi.

Kahta Öğrenciler Iyilik Hedef 22

Her bir öğrencinin gün içinde 360 iyilik yapması hedefi olan etkinlikte; temizlikten selamlamaya, hoşgörüden yardımseverliğe, öğretmene saygıdan sılayı rahime, yerdeki çöpü kaldırmaktan yaşlılara saygıya kadar bir çok iyilik yapılabilecek. Öğrenciler, yapacakları iyilikleri ise okul idaresince verilen bloknotlara kaydedecek.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe dair konuşan İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, bu projenin sağlıklı uygulanması sonucu temiz bir okula, güzel bir ortama ve yardımsever bir çevreye kavuşmasına vesile olacağını söyledi.

Çevik, "Bu önemli çalışma, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmaya ve toplumda pozitif etkiler yaratmaya yönelik atılan önemli adımlardan biriydi." dedi.

Okul Müdürü Mahmut Turan da, çalışmaya katılan müftülük personeline, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Editör: Ömer Ceylan