Kahta Müftülüğü ile Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği "Rehberim Peygamberim" adlı siyer yarışmasına liseli gençler yoğun ilgi gösterdi.

Kahta Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, Kur'an-ı anlamak için Siyer’in önemine değinerek, Allah Resulünün ahlakının da Kur'an olduğuna işaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı ise yarışmanın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti ve katılımcılara başarılar diledi.

Kahta Yarışma Haber 33

Yarışmada öğrenciler, Diyanet yayınlarından Prof. Dr. İbrahim Sarıçam'ın "Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı" adlı kitaptan sorumlu tutuldu.

Yirmi lisenin katıldığı yarışmada yarı final için üç kategoriye ayrılan okullar arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. A grubunda Kahta Ebu Sadık Anadolu İHL ile Kahta Gap Anadolu Lisesi; B grubunda Kahta Anadolu Lisesi ile Abdullah Öztürk ÇPL; ve C grubunda ise BİST Anadolu İHL ile Borsa İstanbul Lisesi finale çıkmaya hak kazandı.

Kahta Yarışma Haber 11

Finalde altı okul arasında gerçekleşen mücadelede Kahta Gap Anadolu Lisesi birinciliği elde ederken, ikincilik Kahta Ebusadık Anadolu İHL'ye ve üçüncülük ise BİST Kız Anadolu İHL'ye gitti. Yarışmanın sonunda birinci olan okula 10.000 TL, ikinci olan okula 7.500 TL, üçüncü olan okula ise 5.000 TL ödül verildi. Diğer üç okula da her birine 1.500 TL ödül takdim edildi.

Editör: Ömer Ceylan