Kahramanmaraş'ta uygulanacak olan proje hakkında Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, basın mensuplarını bilgilendirdi.

Prof. Dr. Öge konuşmasında, "Bugün sizlere yine gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu müjdeyi paylaştığımda hatırlayacağınız gibi bu çalışmanın ilkini 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Hatay/Reyhanlı’da gerçekleştirmiştik. Bu hayırlı hizmetin ikincisini gerçekleştireceğimiz Kahramanmaraş'ta 'Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı' proje bilgilerini paylaşmak istiyorum. Bu kıymetli proje ile Kahramanmaraş’ta depremde hayalleri yıkılan umutları sönen Kahramanmaraşlı  gençlerimize umut ve heyecan olacağız inşaallah." dedi.

Maraş Yuvalar Kuruyoruz 33

Hz. Peygamber'in (sav) "Evleniniz çoğalınız ben ahiret günü sizlerin çokluğuyla iftihar edeceğim." hadis-i şerifinden ilham aldıklarını belirten Öge, "Projedeki hedefimiz; hayatın normalleşmesi, toplumda aile yapısının korunması, yaşanan deprem felaketi neticesinde hayalleri ve çeyizleri enkaz altında kalan gençlerimizin hayallerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak ve yaralarını sarmaktır. Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, toplu düğün organizasyonlarının toplumda çok önemli bir yeri ve değeri olduğu görülecektir. Toplu düğün organizasyonları evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltacak kardeşlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmiş olacaktır." ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. Öge, "Bu projelerin hayata geçirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli katkıları bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’na, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan Kahramanmaraş Valiliği’ne, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne, Kahramanmaraş İl Müftülüğü’ne, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’ne, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize ve  Mehir Aile Derneği’ne hususi teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Bu güzel projelerin artarak devam etmesini, ülkemize hayırlar ve bereketler ihsan etmesini Cenabıhak'tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Maraş Yuvalar Kuruyoruz 11

Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ise "6 Şubat depremlerinde vefat eden tüm şehitlerimize başlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Kahramanmaraş’ta düzenlenecek toplu düğün ve çeyiz yardımı organizasyona sebep olan katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin de "Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak deprem bölgelerinde yaşayan kardeşlerimize yardımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Gönüldaşlarımızdan ve bağışçılarımızdan ayni ve nakdi olarak desteklerini bekliyoruz." dedi.

Basın toplantısına, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir ve Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin katıldı.

Editör: Ömer Ceylan