İl Müftülüğü Kahramanmaraş’tan yola çıkan umre kafilesi için uğurlama töreni düzenledi. 

Uğurlama programında umre yolcuları ve yakınlarına hitap eden Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç şunları söyledi:

“Bugün burada Hz. İbrahim’in duasına mazhar olan Beytullah'a doğru yapılacak bir kutlu yolculuğun uğurlaması için toplandık. Mübarek topraklara Hacer annemizin tevekkülünü, İsmail aleyhisselamın teslimiyetini yaşamaya gidiyorsunuz. ‘Her ev sahibi misafirine en güzel şekilde ikramlarda bulunur, biz de senin misafirleriniz bizlere en güzel şekilde ikramlarda bulun Ya Rabbi' diye dua edin. Oralarda sadece elinize, dilinize değil gönüllerinize de sahip olun.

Gittiğiniz o güzel yerlerde bizler için, ümmetin umudu olan Türkiye’miz için bol bol dua edin. Kâbe’de mültezeme yapışıp ülkemizin birlik ve beraberliği için, semalarında ezanların dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için ‘Bizi vatansız bırakma Allah’ım!’ diye dua edin. Güzeller güzeli Sevgili Peygamberimizin Medine’sine, Ravza'sına gideceksiniz, bizden de selam götürün. 'Es salatu ve’s-selamü aleyke Ya Resulallah' diye Efendimizi selamlayın, onun hemen yanında yatan Hz. Ebubekir’i, Hz. Ömer’i selamlayın.”

Konuşmaların ardından umre yolcuları Cidde’ye hareket etmek üzere otobüslerle Gaziantep Havalimanına uğurlandı.

Uğurlama törenine Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, müftülük personeli, din görevlileri ve umrecilerin yakınları ile vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan