Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Geçici Barınma Merkezi ve Ömer Bin Abdülaziz İmam Hatip Lisesi iş birliğinde mültecilere yönelik "Mevlid-i Nebi" programı düzenledi.

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen program İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Okul Müdürü Seydihan Köse'nin açış konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Mustafa Tekin, Arapça olarak verdiği konferansında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatından örnekler vererek onun ahlakı ile ahlaklanmanın ve onu hayata rehber edinmenin önemine dikkati çekti.

İl Müftüsü Tekin'in konuşmasından sonra Suriyeli öğrencilerin ilahi ve naat dinletisi ile devam eden program, yine Suriyeli bir öğrencinin yaptığı dua ile tamamlandı.

Program sonrası İl Müftüsü Mustafa Tekin Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden merkez hakkında bilgi aldı. 

Müftü Tekin, Geçici Barınma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Ömer Bin Abdülaziz İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile de bir araya geldi.

Suriyeli aileleri de ziyaret eden Tekin'e İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu ile Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Ali Canbolat ve şube müdürleri de eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan