Çağın getirdiği savrulmalar karşısında kendini bulmaya çalışan, kötülüklere karşı korunmaya çalışan gençler için ortak bir dil oluşturmak için dört oturumluk seminer düzenlendi.

Seminer öncesi 3 aylık zaman zarfında gençlik, medya, sanal alem, bağımlılık, iletişim gibi birçok alanda yazılmış kitaplardan oluşan bir okuma seferberliği başlatıldı.

Okuma seferberliğine il ve ilçe gençlik koordinatörleri, okul, yurt ve pansiyon temsilcileri, KYK manevi danışmanları gibi gençlerle çalışan tüm personel katıldı.

İl merkezi ve ilçelerde görevli 130 kişilik gönüllü gençlik ekibii bir önceki yıl 130 bine yakın genç ile irtibat kurmuşlardı. Bu yıl hedefi daha da yükseklere çıkaran gençlik koordinatörlüklerinin temel felsefesi “Gençliğini İhmal Eden Geleceğini İmha Eder” şeklinde oldu.

Seminerde K.S.Ü. İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Kübra Çiftaslan Gebel tarafından “Gençlerde Allah İnancı”, Dulkadiroğlu İlçe Vaizi Emine Çelik tarafından “Kötülük Problemi”, İl Müftülüğü PDR Uzmanı Kezban Şişman tarafından “Bağımlılığın Psikolojisi”, İl Müftülüğü PDR Uzmanı Seyyit Şişman tarafından “Gençliği Bekleyen Sanal Dünyanın Gerçek Tehlikeleri” konuları ele alındı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç de programın başına ve sonuna katılarak mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan personele teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan