Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklar yıl sonu şenliğinde bir araya geldi.

Merkez Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra İl Müftüsü Mustafa Tekin, İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu, Onikişubat İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz, daire personeli ve öğrenci velileri de katıldı.

İl Müftülüğü 4-6 Yaş Koordinatörlüğünce düzenlenen etkinlikte çocuklar, beş taş, çuval yarışı, sek sek, yerden yüksek gibi geleneksel oyunları oynadı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin program sonunda 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının önemine dikkat çekerek "Nasıl ağaç yaş iken eğiliyorsa, bu kurslarımızda erken çocukluk dönemindeki evlatlarımız kültürümüzü, İslam dininin değerlerini, bu değerleri günlük hayatında kullanabilmeyi, Kur'an-ı Kerim'i kendi yaş grubuna uygun olarak tanıyabilmeyi, Allah'ı sevgi temelinde tanıyabilmeyi ve yaratılışı fark etmeyi, Peygamber Efendimizi tanımayı, onu sevip rol model almayı öğrenmektedir." şeklinde konuştu. 

Editör: Mehmet Çalışkan