Yaz Kur’an kurslarının kapanacak olması dolayısıyla Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kapanış programında yaklaşık 2 bin öğrenci eşsiz bir programla katılımcıları mest etti. 

Okulların tatil olmasının ardından 25 Haziran’da Kahramanmaraş’taki tüm camiler ve Kur’an kurslarında, yaz Kur’an Kursları başlamıştı. Binlerce öğrencinin dini eğitim gördüğü en önemli merkezlerden biri olan yaz Kur’an Kursları, çocuklarla dolmasıyla birlikte iki ay boyunca adeta çiçek açtı. Yaz tatili münasebetiyle kurslara katılan öğrenciler, Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluşurken, dini eğitimin önemli bir kısmını da bu yaz Kur’an kurslarından sağladı. Yaz Kur’an kurslarının önümüzdeki hafta sona ermesi dolayısıyla Dulkadiroğlu Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün organizasyonunda yaklaşık 2 bin öğrenci eşsiz bir programla katılımcıları mest ederken, kurs öğreticileri ve veliler de yoğun ilgi gösterdi. 

Dolu Dolu Kapanış Programı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi’nin de destek verdiği organizasyon, Türkiye’nin 3. büyük camisi olan Abdülhamit Han Camii’nde düzenlendi. Kapanış töreni, Ziya Gökalp Kur’an Kursu öğrencilerinden Adem Alparslan’ın Kur’an tilaveti ve Abdulsamet Şahin’in mealini okumasıyla başladı. Ardından ise Yaşar Gölcü Yaz Kur’an Kursu öğrencileri besmele ilahisi ve ‘Birlikten Kuvvet Doğar’ isimli skeç gösterisi katılımcıları duygulandırdı. Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Mehmet Emin Küpelikılıç’ın ‘Bayrak’ şiiri ile tüyleri diken diken yaparken, Şerefiye Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ise semazen gösterisiyle büyüledi. Program, Yahya Kemal Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı hadis okuma gösterisiyle devam ederken, Ziya Gökalp Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı ‘İlahi Rabbim Sana Çok Şükür Olsun’ isimli ilahiyi öğrenciler tek bir ağızdan söyledi. Minik öğrenciler daha sonra ‘Nasreddin Hoca’dan Keloğlan’a nasihatler’ gösterisini pür dikkat izlerken, adeta Nasreddin Hoca ve Keloğlan’la fotoğraf çekilme yarışına girdi. Masalcı Baba’nın miniklere masal anlatmasıyla devam eden program, çekilişle sona erdi. Çekiliş sonucu şanslı öğrenciler sürpriz hediyelerin sahibi olurken, dondurma ve su ikramında bulunuldu. 

“Kapanış Yapıyoruz Ama Kitaplarımızı Asla Kapatmıyoruz”

Yaz Kur’an Kursları kapanış töreninde öğrencilere seslenen Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, “Kur’an’ı öğrenen ve öğretenler sizin en hayırlınızdır” hadisine atıf yaparak, “Sizleri görünce gerçekten çok iyi oldum, hepinize teşekkür ediyorum. Yaz Kur’an Kursları’na geldiğiniz için, Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğiniz için, Allah’ı sevdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah ve Peygamberimiz sizleri çok seviyor. Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayırlılarınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerdir’ buyuruyor. Yani sizler Yaz Kur’an Kursu’na gelmekle, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmekle ne yaptınız, insanların en iyilerinden oldunuz. Tabi biz burada kapanış yapıyoruz ama kitaplarımızı asla kapatmıyoruz. Seneye bir daha geleceksiniz, sizleri bir daha bekliyoruz. Fakat az önce dediğim gibi kitaplarımızı yaz kursu dönemine kadar kapatmayacağız, devamlı açık olacak, devamlı okuyacaksınız. Söz veriyor musunuz? (Öğrenciler hep bir an söz verdi) Teşekkür ediyorum, sizleri buraya gönderen velilerinizi de ayrıyeten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Bütün İmkanlarımız Sizlerin Emrinde”

Öğrencilerin dini bilgilere ulaşması sürecinde işlerini kolaylaştırmak adına kursları cazip hale getirdiklerini belirten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Çocuklarımız yazın dinî bilgilere ulaşma gayreti gösterirken, onların işlerini kolaylaştırmak adına kurslarımızı olabildiğince cazip hâle getirmeye çalışıyoruz. Müftülüğümüzün camilerde yaptığı Kur’an kurslarına giden çocuklarımızı belediyemizin imkânlarıyla spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz. Bu yaz ilçemizdeki yaz Kur’an kurslarına katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Çok şükür sizler küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim’i öğrendiniz, bundan sonra yaşantınız çok daha farklı, çok daha güzel olacak İnşallah. Biz de Dulkadiroğlu Belediyesi olarak sizlere imkanlarımız ölçüsünde ne gerekiyorsa destek veriyoruz, vereceğiz. Bundan sonra da size destek olmaya devam edeceğiz. Bütün imkanlarımız sizlerin emrinde. Her türlü talebinizle bize geldiğinizde sizlere yardımcı olmak, sizlere faydalı olmak adına yapılabilecek ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Tekrar hepinizi kutluyorum. Bu yaz Kur’an Kursu’na gittiniz Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendiniz, artık hayatınızdaki her şey çok daha farklı olacaktır. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı, Kur’an eğitimi verdikleri ve bu yaz aylarını çok güzel bir şekilde değerlendirdikleri için kutluyorum” dedi. 

“Sizleri Böyle Görünce Dârü’l-Erkam Aklıma Geldi”

Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Süleyman Yavuz da yaptığı konuşmada Peygamber Efendimizin Mekke döneminde Dârü’l-Erkam’da yanına gelenlere, ashabına, arkadaşlarına İslam’ı anlattığını anlatarak, “İslam medeniyetinin başlangıcı biliyorsunuz cami ve Kur’an eğitimiyle olmuştur. Peygamber Efendimizin Mekke dönemindeki eğitimlerin adresi Dârü’l-Erkam’dı. Dârü’l-Erkam’da Peygamber Efendimiz, Kureyş müşriklerinden sakınarak bu mübârek evde bulunur, yanına gelenlere, ashabına, arkadaşlarına orada İslâm’ı anlatır,

Kur’ân-ı Kerîm okur ve öğretirdi. Orada, berâberce namaz kılarlardı. Birçok insan İslâm ile burada tanışmıştır. Medine’ye gittiğinde Peygamber Efendimizin yaptığı ilk şey Mescid-i Nebevi’yi inşa etmekti. Orada da yine aynı şekilde arkadaşlarına, sahabeye Kur’an öğretti, onları eğitti. Elhamdülillah şu tabloyu görünce o aklıma geldi. İnşallah İslam’ın yeşermesi, filizlenmesi, medeniyet haline gelmesi oradan başlamıştı, sizlerin bu görüntüleri vermesi, Allah’ın izniyle İslam’ın ilelebet yaşayacağını gösterdi, sizler bunu sağlayacaksınız. Bizlere bu imkanı veren, bu organizasyonu yapan bütün hocalarımıza, belediye başkanlarımıza, emeği geçen herkese, özellikle Kur’an Kursu hocalarıma teşekkür ediyorum. Siz yavrularımıza, anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Rabbim3yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu. 

“Ülkemizde Kur’an-İ Bir İklim Oluşturdunuz”

Programı organize eden Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Ali Sarıkaya ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Rabbimizin okul kitabının muhatabı olan bizler ve siz değerli Kur’an gönüllüleri yorucu bir eğitim-öğretim döneminin ardından hemen camilerimize koşarak aşkla, heyecanla, sabırla Kur’an-ı Kerim’i okumaya, itikat, ibadet, siyer ve ahlakı öğrenmeye ve yaşamaya çalıştınız. Bu vesileyle sizlerin caki ve Kur’an ile buluşmanıza vesile olan ailelerinize, siz Kur’an sevgisi ve fedakarlıkla öğreten hocalarımızı tebrik ediyor, onlara teşekkür ediyorum. Ülkemizde Kur’ani bir iklimin oluşmasına vesile ve bu arada bütün imkanlarını seferber eden Diyanet işleri Başkanlığı’mıza, İl Müftülüğümüze, ilçe müftülüğümüze ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum.

Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun. Rabbim kalbimizi Kur’an nuruyla buluştursun, son nefesimize kadar Kur’an’dan ayırmasın, Kur’an-ı bizlere şefaatçi eylesin İnşallah.” 

Sabah saatlerinde başlayan program, öğle namazına çok az bir süre kala sona erdi. Programa, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Süleyman Yavuz, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Büyükşehir Belediyesi’nden ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nden yetkililer ve Kur’an Kursu öğreticileri ile binlerce öğrenci ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan