Kahramanmaraş Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından şehirde meydana gelebilecek afet ve acil durumların akut döneminde müdahale edebilmek için “Hafif Arama Kurtarma Ekibi” kuruldu.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek çalışmalara destek vermek üzere İl Müftülüğü ve kamu kurum personellerinden ekip oluşturuldu.

AFAD İl Müdürlüğünde kurtarma ekibi personelinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan AFAD İl Müdürü Mehmet Coşkun "Kahramanmaraş'ta 7.0'ın üzerinde bir şiddette deprem beklediklerini, burada İl Müftülüğü koordinesinde Diyanet'ten de büyük destek beklediklerini” ifade etti. 

İl Müftülüğü Şube Müdürü Yasin Aydemir ise "Kahramanmaraş'ta yaşanacak afetler konusunda müftülük olarak üzerlerine düşecek ne varsa yapmaya hazır olduklarını, ilk etapta 100 personelle afetlerde hafif arama kurtarma çalışmalarına yardımda bulunacaklarını, yaşanacak bir afet anında yardıma koşmanın bir insanlık vazifesi olduğunu söyledi. 

AFAD İl Müdürlüğü, yapılacak hazırlıkların ardından paydaş kurumların da katılımıyla 25 Kasım 2021 tarihinde tatbikat düzenleneceğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan