Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, engelli ailelerine yönelik “Manevi Bakım Semineri” düzenledi.

Seminerin açış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Sütçü İmam Üniversitesi ve İl Müftülüğü ile yapmış oldukları protokoller kapsamında iş birliği içerisinde engellilere yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Sonrasında kürsüye gelen Onikişubat İlçe Müftülüğü ADRB Vaizi Makbule Bayır, “Ailemde Engelli Var” konulu sunum yaprı.

Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek onun engellilere yönelik davranışlarından da bahseden Bayır, her sağlam bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Makbule Bayır konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yarım saat, hatta 15 dakika sonrasında bile başımıza nelerin geleceğini bilemeyiz. Bundan dolayı engelli kardeşlerimizin de var olduğunu kabul ederek onları sahiplenmeli ve benimsemeliyiz. Onların da bu toplum içerisinde hakları olduğunu unutmamalıyız.”

Program, katılımcıların soru cevap bölümüyle tamamlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Vaizi Makbule Bayır, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Fatma Koçak, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri ile engelli çocuğu olan aileler ve engelli kadınlar katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan