Kahramanmaraş İl Müftülüğünce hazır hale getirilen ve Türkiye’de bir ilk olan “Geçici Barınma Merkezi Aile ve Dini Rehberlik Bürosu” açıldı.

Açılışa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu ve din görevlileri katıldı.

Açılışın ardından Geçici Barınma Merkezi Din Hizmetleri Birim Sorumlusu Eyüp Köse ile ADRB Koordinatörü Raife Kısa, merkezdeki faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Geçici Barınma Merkezi Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda konuşan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, buradaki faaliyetlerinde emeği geçenlere teşekkür ederek Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun önemine dikkat çekti.

Akbulut, ümmet bilincine ve ensar-muhacir kardeşliğine işaret ederek şöyle devam etti:

“Bu yapılan çok güzel bir hizmet. Bizler burada bir aile olarak yaşıyoruz. Burası ailemize dair hizmetlerin, ailemize dair yaşanan sorunların yerinde hem de kendi dilleriyle inşallah çözüme kavuşacağı bir merkez. Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altındaki geçici barınma merkezlerindeki tek ‘Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’ burası. Çok büyük bir hizmet. Tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Rabbimden hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bünyesinde faaliyet gösteren yetişkin ve 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarıyla merkezde kalan aileleri ziyaret Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, aileler ve öğrencilerle sohbet edip çeşitli hediyeler takdim etti.

Geçici Barınma Merkezi’nde 3 cami, 2 Kur’an kursu ile bir Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 10 personelle Suriyeli ailelere destek hizmeti sunuyor.

Onikişubat ve Türkoğlu ilçe müftülükleri aile ve dini rehberlik büroları açıldı

Öte yandan Onikişubat ve Türkoğlu ilçe müftülükleri aile ve dini rehberlik bürolarının açılışı yapıldı.

Açılışa Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ile İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Müftü Yardımcısı Remziye Köroğlu ve din görevlileri katıldı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Bir toplum ailede güvenliği kaybederse milli güvenliği de kaybeder. Ülkenin güvenliği ailenin güvenliğine, birliğine, dirliğine bağlıdır. Biz burada ailenin birliğini, dirliğini, güvenliğini sağlayacağız. Medeniyetimizi yeniden inşa edeceğiz. Sizler bu medeniyetin manevi işçilerisiniz.” dedi.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ise şöyle konuştu:

“Aile kadın ve erkekten oluşan bir bütündür, aile ikisi ile birlikte daha güçlüdür. Faaliyetlerimizi kadın-erkek birlikte toplumun her kesimine ulaştırmalıyız. İçinde yaşadığımız toplum değişim ve dönüşüm yaşamaktadır ve bu durumdan ailelerimiz de etkilenmektedir. Küresel dünyadaki her türlü tehdit maalesef ailemizin içinde. Biz bu kötülüklerin önüne ADRB olarak bir set koymaya çalışıyoruz. Bizler önce kendi hanelerimizde mutluluğu sağlayarak adımımızı atmalıyız. 

Biz faaliyetlerimizle Türkiye’de aileye yönelik çalışmalara çok büyük katkı sağladığımıza inanıyoruz. ‘Evliliğe İlk Adım’ projemizle yuvaların kuvvetlendirilmesi, ailedeki huzurun pekiştirilmesi adına güzel adımlar atılıyor. Bu bürolarımızın inşallah önce kendi hanemize, daha sonra da tüm hanelere dokunacağına inanıyorum. Biz ADRB olarak sadece sorunlu ailelere katkıda bulunmuyoruz, aynı zamanda ailelerimizin korunmasına dair Nebevî sünnetin örnekliğindeki bir yuva için eğitimler, farkındalıklar oluşturuyoruz. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun.”

Editör: Mehmet Çalışkan