Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kahramanmaraş Zekiye-Muhammet Ciğerci Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu dualarla açıldı.

Açılışa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Müftüsü Celal Sürgeç, daire amirleri, hayırsever vatandaşlar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Türkiye’de ve dünyada çok güzel hizmetler yürütmektedir. Vakfımız eğitim işlerine çok önem vermektedir. Şu an her ilimizde yurdumuz yok fakat en kısa vakitte her ilimize bir erkek bir de kız öğrenci yurdu açmak en büyük hedefimizdir.Öğrencilerimizin sadece barınma ihtiyaçlarını gidermek amacında değiliz. Amacımız, gençlerin zihinlerini en güzel şekilde işleyip milletimize kazandırmaktır. Ayrıca sadece yurtlardaki öğrencilere değil bütün gençlerimize ulaşma gayesindeyiz. Bu müessesenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bütün vatandaşlara örnek olmasını Yüce Rabb'imden niyaz ediyorum.”

İl Müftüsü Celal Sürgeç ise “Hz. Peygamber (s.a.s.) Mekke’den Medine’ye geldiği zaman üç şey yapmıştır: mescit, suffa yani mektep-yurt ve pazar yeri. Bunları yapmaktan maksadı bir taraftan gönüller, bir taraftan zihinler kazanırken bir taraftan da ticareti canlandırmaktı. Bu anlamda yurt geleneği Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) bir sünnetidir. Kahramanmaraş’a ilk geldiğimizde TDV Kıraathanemizi açtık. Sonra da büyük eksikliğini hissettiğimiz yurt problemini de çözmüş olduk. Biz bu yurdu açarken sadece otelcilik yapmak istemedik. Öğrencileri yedirip içirip bedenlerini doyurmanın yanında zihinlerini de doyurma gayesindeyiz. Özellikle ilahiyat fakültesi öğrencilerine "İlahiyat Akademi Programı"nı uygulayarak ilahiyat öğrencilerine destek olma amacındayız. İlahiyat dışındaki bölümlere de manevi destek programımızı uygulayarak zihnini başkalarına kiraya vermeyen nesiller yetiştirme gayesindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tekbirler eşliğinde kurban kesildi ve İl Müftüsü Celal Sürgeç’in yaptığı dua ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kahramanmaraş Zekiye-Muhammet Ciğerci Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu hizmete girdi.

Açılış programı misafirlere yapılan ikramlarla sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan