Tokyo’da bulunan Gakugei Devlet Üniversitesinde Tokyo Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar tarafından "İslam ve Kur’an" konulu konferans verildi.

Gakugei Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arisawa Shino, üniversitelerinin ulusal ve uluslararası sahada akademisyen yetiştiren bir kurum olduğunu, bununla birlikte farklı branşlarda öğretmenler de yetiştirdiklerini söyledi.

japonya-kur'an-konferansı-77

Yetişen öğretmen ve akademisyenlerin çalışma hayatlarında birçok Müslüman öğrenci ve akademisyenlerle birlikte çalışmak durumunda olduğundan hareketle, öğrencilerin İslam dini ve bu dinin kitabı olan Kur’an-ı Kerimle ilgili bilgi sahibi olmalarını hedeflediklerini belirten Shino, bu vesile ile Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar’ı İslam ve Kur’an konusunda konferans vermek üzere üniversitelerine davet ettiklerini, gerçekleştirilen bu konferansla birlikte birçok öğrencisinin ilk defa İslam dini ve Kur’an-ı Kerimle ilgili bilgi sahibi olduklarını, ilk defa yakından Kur’an-ı Kerim gördüklerini ve İslam dinin temsil eden bir din görevlisi ile tanışıp birebir soru sorma imkanı bulduklarını dile getirdi. Davetlerine karşılık verdiği için Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar’a teşekkür etti.

japonya-kur'an-konferansı-55

Sonrasında kürsüye gelen İmam Hatip Çınar, "İslam ve Kur’an" konulu konferansının birinci bölümünde öğrencilere; Din nedir?, Neden dine ihtiyaç vardır?, İslam nedir?, İslam dinin esasları olan iman, ibadet ve ahlak ilkeleri ile Müslüman kimdir? sorularını ele aldı.

japonya-kur'an-konferansı-22

Konferansın ikinci bölümünde ise Kur’an-ı Kerim nedir, isimleri ve anlamları nelerdir, Kur’an-ı Kerim nelerden bahseder, nasıl öğrenilir ve okunur konuları hakkında bilgiler verdi.

japonya-kur'an-konferansı-44

Üçüncü bölümde Çınar, örnek Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirerek Türkiye’de Kur’an Eğitimi nasıl yapılıyor ve kaç kişi bu eğitime katılıyor konuları hakkında sayısal bilgiler paylaştı.

japonya-kur'an-konferansı-22

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Muhammet Rıfat Çınar, konferansa katılanlara teşekkür ederek öğrencileri ve Doç. Dr. Arisawa Shino’yu Tokyo Camii’nde düzenlenen ziyaret turuna katılmaları için davet etti. Kendilerini Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezinde misafir etmek istediklerini ve böylece İslam dinine ait değerleri daha yakından görme ve tanıma imkânı bulacaklarını ifade etti.

Editör: Ömer Ceylan