Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında Küçükçekmece İlçe Müftülüğü tarafından din görevlileri ve ailelerine yönelik Aile Okulu Seminerleri düzenlendi.

Alanında uzman isimler tarafından yapılan sunumlarla iki gün süren ve yoğun bir katılımla gerçekleşen seminer Atakent Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerlerin ilk günü, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel “Kuran ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak”, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Selahaddin Çelebi “Ailede Ergen İletişimi”, Uzman Vaiz Kamil Abdullahoğlu “Ailede Fıkhi Meseleler”, Ahmet Esat Şani “Aile ve Medya Okuryazarlığı” ve Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Şahan “Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi” konusunda sunum yaptı.

Seminer, ikinci gününde, Klinik Psikolog Ramazan Uslu’nun “Aile İçi İletişim”, “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları” ve “Ailede Mahremiyet” sunumlarının ardından Evlilik ve Aile Uzmanı Saliha Erdim’in “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim” sunumuyla seminer sona erdi. 

Program sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verildi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan