İstanbul İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi” kapsamında düzenlenen Bilgi Yarışması’nın finali gerçekleşti.

Büyük Çamlıca Camii 1071 Kongre ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açışında konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, yarışmaya katılan öğrenciler ve görevlileri tebrik ederek öğrencilere yarışmada ve eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Çedes Yarışma 33

İstanbul geneli gerçekleştirilen yarışmalarda finale katılmaya Arnavutköy, Bağcılar, Maltepe, Pendik ve Sancaktepe İlçe Müftülükleri Diyanet Gençlik ortaokul öğrencileri hak kazandı.

Proje ana kitabı olan "Dinim İslam" kitabı içeriği esas alınarak hazırlanan yirmi soruluk yarışma sonunda Pendik İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik birinci oldu. Sancaktepe ikinci, Maltepe üçüncü, Arnavutköy dördüncü, Bağcılar ise beşinci oldu.

Salonda gerçekleştirilen kura ile 15 öğrenciye ödül verilirken Çekmeköy, Maltepe, Silivri ilçelerine de mansiyon ödülü takdim edildi.

Çedes Yarışma 22

Program, finalde dereceye giren ilçelere ödüllerinin takdim edilmesi sona erdi.

Programa İstanbul İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül, ilçe müftüleri, gençlik koordinatörleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan