Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları koordinesinde maddi yeterlilikleri araştırma ile tespit edilen ihtiyaç sahibi genç çiftlere çeyiz desteği sağlanıyor.

Proje kapsamında Giresun İl Müftülüğünde nikahı kıyılan gençlere çeyiz yardımında bulunuldu.

Genç çiftin nikahını kıyan Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, ihtiyaç sahiplerinin yuvalarına maddi ve manevi destek sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İnsana hizmet odaklı bir anlayışla toplumun sosyal yardım ihtiyaçlarına çözüm üretme sorumluluğuyla hareket ettiklerini ifade eden İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, "Genç çiftlerin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olan evliliklerini güzel anılara dönüştürmek adına güzel bir çalışmaya imza attık. 'Hayata Başlarken' projesi kapsamında, maddi imkansızlıklar nedeniyle düğün masraflarını karşılamakta zorlanan çiftlerimizi belirleyerek çeyiz desteği sağlıyoruz. Bu çalışmayla birlikte, ihtiyaç sahibi genç çiftimiz düğünlerini huzurlu ve mutlu bir ortamda gerçekleştirme imkanı buldu. Gençlerimize sadece maddi destek sağlamakla kalmadık, aynı zamanda sevgi, dayanışma ve umut dolu bir ortam oluşturmayı sağlamak amacıyla vaiz hocalarımızın katkılarıyla manevi rehberlik hizmeti de sunduk. Projeye emek veren TDV Kadın Kolları Giresun Şubesi Başkanı Nihal Kasap başta olmak üzere tüm gönüllülerimize ve yardımsever Giresun halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Genç çiftimize de ömür boyu mutluluklar dilerim. Yüce Allah iki cihan saadeti nasip eylesin." diye konuştu.

Editör: Giresun Müftülüğü