Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında Giresun İl Müftülüğünce din görevlilerine yönelik "Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Seyyid Vakkas Camii’nde gerçekleştirilen seminerin açış konuşmasını yapan Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Yaz Kur'an kurslarının, doğru dini bilginin doğru bir yöntemle çocuklara aktarıldığı önemli eğitim merkezleri olduğunu vurguladı.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretimin tek dönem halinde 3 Temmuz- 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirileceğini belirtti.

20230613YAZKURANKURSLARI01

Sarıgül, eğitimlere müracaatların 19 Haziran- 10 Temmuz tarihlerinde başlayacağını, il ve ilçe müftülükleri ile cami ve Kur’an kurslarına bizzat yapılacağını ve yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençler için "Yatılı Yaz Kur’an Kursları Programı"nın da hazırlandığını anımsattı.

20230613YAZKURANKURSLARI04

"Elif gibi doğru, vav gibi mütevazı nesiller yetiştirelim"

Din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine hitap eden İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, Yüce Allah’ın birer emaneti olan çocuklara güler yüz ve tebessümle yaklaşılmasını istedi.

Çocuklara iyi bir örnek olmanın en etkili eğitim metodu olduğunu ifade eden Sarıgül, "Sizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı İslam'ın nuruyla aydınlatma görevini üstlenmiş olan fedakar öğretmenlersiniz. Yaz Kur’an kurslarının etkisi, sadece bir dönemle sınırlı kalmayacak, yavrularımızın yaşamlarında derin izler bırakacaktır. Çocuklarımız sizleri gözlemleyecek, sözleriniz ve davranışlarınızla İslami değerlere olan bağlılığınızı göreceklerdir. Onlara sadece bilgi aktarmakla kalmayacak, aynı zamanda İslam'ın sevgi, hoşgörü, adalet ve merhamet gibi evrensel değerleri ile medeniyetimizin tüm güzelliklerini yansıtacaksınız. Bu anlamda çocuklarımıza sevgi ve fedakarlıkla yaklaşmanız büyük önem taşımaktadır." dedi.

20230613YAZKURANKURSLARI03

"Peygamber Efendimizin sevgi dili rehberiniz olsun"

 Hz. Peygamber'in (sas) vefatına kadar on yıl onun hizmetinde bulunan Enes bin Malik’in, "Resulüllah’a on sene hizmet ettim. Vallahi bana bir kez olsun öf bile demedi." sözünü nakleden Sarıgül, "Kâinatın Efendisi çocuklara kızmaz, yaramazlıklarını görmezden gelirdi. Yapmış oldukları hataları şefkat ve öğütle düzeltmelerine fırsat verirdi. Peygamberimizin çağları aşan rehberliğinde çocuklarımızın camilerde sevinçle vakit geçirmesine imkan tanıyalım. Yavrularımız cami, mihrap, minber ve kürsüyü tanısın, saflar arasında koşsun ve gülücükleri kubbelerde yankılansın. Çocuklarımıza İslam'ın temel prensiplerini, tarihini ve değerlerini anlatmak, medeniyet tasavvurunu aşılamak ve camilerde birlik ve dayanışmayı teşvik etmek, onların manevi değerleri benimsemelerine yardımcı olacaktır. Siz değerli hocalarıma emekleriniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Yüce Rabbim yar ve yardımcınız olsun." diye konuştu.

Ardından Rehber Öğretici Naci Uzun "Adab-ı Muaşeret ve Resmi Görgü Kuralları", Rehber Öğretici Hafize Yılmaz "Dini Bilgiler Öğretim Yöntem ve Teknikleri", Fatih Fatsa ise "Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim" konulu seminer verdi.

20230613YAZKURANKURSLARI02

Seminere Şube Müdürü İsmail Aydın, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Giresun Müftülüğü