2018-2019 eğitim öğretim döneminin tamamlanması nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Iğdır İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında da yıl sonu coşkusu yaşandı.

Iğdır İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için yıl sonu programı düzenlendi.

Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Tekin, katılımcıların ramazan-ı şeriflerini tebrik ederek 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine vurgu yaptı.

Müftü Tekin şunları kaydetti:

“İlimizde şu an 3 adet 4-6 yaş Kur’an kursumuzla hizmet veriyoruz. İnşallah, önümüzdeki dönemde kurslarımızın sayısını artıracağız. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın en iyi şartlarda eğitim görmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada görev yapan hocalarımızın hepsi gerek din öğretimi gerekse çocuk gelişimi bölümünde yeterliliğe sahip, alanlarında başarılı olmuş hocalarımızdır. Kurslarımızdaki öğrencileri kendi yavruları yerine koyarak onlara aile ortamı sunmaya çalışıyorlar. Şundan emin olun ki kurslarımıza gönderdiğiniz çocuklar en güvenilir yerde ve en emin ellerdeler. Davetimize katıldığınız için sizlere ve programın yapılmasında emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği programda minik öğrenciler bir yıl boyunca kurslarda öğrendiklerini sergilediler.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletisi, semazen gösterisi ve çeşitli oyunlar sunan minikler, izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Editör: Mehmet Çalışkan