Aralık İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şehit Er Erhan Çiyapul Camii Derneği iş birliğinde "Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlendi.

2019'da Hakkari'de şehit düşen Erhan Çiyapul hatırasına şehit ailesinin sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmaya ilçe ve bağlı köylerde eğitim gören bütün ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

İki ayrı kategorideki yarışmada ilk üçe girenler altın ayrıca ilk onbeşe girenler ise Çanakkale gezisi ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya dair bilgi veren İlçe Müftüsü Osman Fidan, "Bizler bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin bizlere getirmiş olduğu Kur'an'ın en güzel yaşayışını görmüş olduk. Bu yarışma vesilesiyle gençlerimiz Hz. Peygamber'in zatında Kur'an'ın hayata tatbikine Peyamberin hayatını okuyarak bizzat şahit oldular. Bu vesileyle yarışmaya desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın  Fatih Özcan'a, İlçe Müftülüğü personellerine, yarışmanın organizasyonunda büyük emeği geçen ve öğrencilere hediyelerin verilmesi noktasında sponsor olan Şehit Er Erhan Çiyapul Camii Derneği Başkanı Dilek Çiyapul ve ailesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde Fahrettin Demirel'e ve sınavda görev alan bütün okul müdürleri, din görevlilerimiz ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ederim." dedi.

Editör: Ömer Ceylan