Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan "Yemen'e Sessiz Kalma" yardım kampanyasına Iğdır Tuzluca Müftülüğü 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri tarafından 350 TL bağış yapıldı.

Öğretmenleri ile birlikte İlçe Müftülüğünü ziyaret eden çocuklar, topladıkları yardım paralarını İlçe Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Beytullah Sezgin’e teslim etti.

İlçe Müftüsü Beytullah Sezgin, yaptığı açıklamada, kurs öğrencilerinin Yemen'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadıklarını ifade etti. Yardımlaşma kumbarası oluşturulduğunu ve burada toplanan 350 TL’nin kendilerine teslim edildiğini vurgulayan Sezgin, duyarlılıklarından dolayı öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Müftü Sezgin, Yemen halkına destek amacıyla başlatılan kampanyaya Tuzlucalıların da daha fazla sahip çıkmalarını ve hassasiyet göstermelerini isteyerek şunları kaydetti:

"Mazlum ve mağdurlara yardım eli uzatmak insani bir görevdir. Kadirşinas milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan insanların acılarına her zaman ortak olmuştur. Yemenliler, dozu her geçen gün biraz daha artan şiddet ve yoksullukla mücadele etmektedir. Yardımsever Tuzluca halkını Yemen'e yardım için desteğe davet ediyoruz." 

Editör: Mehmet Çalışkan