Merkez Ulu Cami’de gerçekleştirilen ve komisyon başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurul Üyesi İbrahim Noğman’ın yaptığı bölge finalinde İl Müftüsü Mustafa Tekin, Tuzluca İlçe Müftüsü Beytullah Sezgin, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mustafa Karatay ve Iğdır Kız İmam Hatip Lisesi Meslek Bilgileri Öğretmeni Ömer Dündar komisyon üyesi olarak görev aldı.

Yarışma kurallarını hatırlattıktan sonra Kur’an-ı Kerim’i güzel ve anlayarak okumanın önemine vurgu yapan İbrahim Noğman şunları söyledi:

“Okumuş olduğunuz Kur’an-ı Kerim’le gönüllerimize hoşnutluk verdiniz. Hepiniz bizim gönlümüzde birincisiniz. Sizlerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Vahy-i İlahi’yi 5 kelime ile özetlemek istersek; okumak, anlamak, tefekkür etmek, yaşamak ve yaşatmaktır. Rabbim bizlere Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okumayı ve ahkâmı ile amel etmeyi nasip etsin.”

İllerde yapılan yarışmalarda birinci olan 7 din görevlisinin katıldığı bölge finalinde Van İpekyolu’ndan İmam Hatip İbrahim Akdoğan birinci, Bingöl’den Müezzin Kayyım Yunus Kızılboğa ikinci, Şırnak’tan İmam Hatip Engin Olaş ise üçüncü oldu.

Diğer yarışmacılar ise dördüncü kabul edildi.

Bölge finalinde birinci olan İbrahim Akdoğan, 29 Eylül 2019 tarihinde İzmir’de düzenlenecek “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali”ne katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonunda tüm yarışmacılara İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan