Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen panel Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, İl Müftüsü Mustafa Tekin, 15 Temmuz şehidi Bülent Aydın'ın ailesi, kamu kurum amirleri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Oturum başkanlığını Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu’nun yaptığı panele İl Müftüsü Mustafa Tekin, Doç. Dr. Zeki Tan, Dr. Öğretim üyesi Osman Bayraktutan ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Kuyaksil panelist olarak katıldı.

İslam’da şehitliğin yeri ve önemi, Rab edinme bağlamında Fetö, farklı bakış açılarıyla Fetö gibi konuların konuşulduğu panelde İl Müftüsü Mustafa Tekin Fetö terör örgütünü dini istismar açısından değerlendirdi. Tekin konuşmasında “Tarih boyunca İslam âleminin kanayan yarası olan bir problemi konuşuyoruz. Kur’an sayfalarının mızrakların ucuna takıldığı zamandan günümüze kadar İslam adına bir takım örgütler, cemaatler çıkarak, dini ve manevi değerlerimizi istismar etmiştir. Bu tip örgütler bundan sonrada var olacaktır diyen İl Müftümüz almamız gereken tedbirlerle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.

Panel sonunda panelistlere katılım belgesi takdim edilirken Iğdır Müftülüğü tarafından tüm katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan “Din İstismarının Arkasında Gizlenen Terör Örgütü Fetö” hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan