Hatay İl Müftülüğü ile Antakya İlçe Müftülüğü iş birliğinde, Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen Şehit Güvenlik Korucusu Süleyman Tosun Operasyonu’nda, bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar için Hatm-i Şerif Programı düzenlendi.

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar başta olmak üzere tüm şehitlerin dualarla anıldığı programa İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda katılımcılara hitap eden Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, şehitliğin önemi ve şehitlerin mertebelerine değindiği konuşmasında, şehitlikle ilgili şu ayet-i kerime mealini ve hadis-i şerifi paylaştı:

“Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir. Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele. Onlar, başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aitiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler. İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır.” (Bakara 153-157)

“Cennete giren hiç bir kimse, dünya üzerindeki her şey kendisine verilse bile, dünyaya dönmek istemez. Ancak şehit müstesnadır. O, göreceği ikramdan dolayı tekrar dünyaya dönüp on defa daha öldürülmeyi (şehit olmayı) temenni eder.” (Buhârî, Cihâd 6; Müslim, İmâre,108,109; Neseî, Cihâd 33).

İl Müftüsü Kavillioğlu’nun konuşmasının ardından din görevlilerince Yasin-i Şerif okundu.

Program, şehitler için okunan hatm-i şerifin duasının yapılmasıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan