Gençleri ramazan ayının manevi atmosferi ile buluşturmak ve Diyanet İşleri Başkanlığınca ramazan ayı teması olarak belirlenen “Ramazan ve İnfak” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Ortaokullar Arası Resim ve Kompozisyon Yarışması” Hatay İl Finali yapıldı.

İlçelerde düzenlenen elemelerde birinci olan öğrencilerin katılımıyla Hatay İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen yarışmada, komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda resim kategorisinde Erzin Şükrü Paşa Ortaokulu öğrencisi Suna Nisa Ateş birinci, Dörtyol Atatürk Ortaokulu öğrencisi Verda Çevik ikinci, Reyhanlı Toki İstiklal Ortaokulu öğrencisi Eslem Gümüş ise üçüncü oldu.

Kompozisyon kategorisinde ise Altınözü Şehit Mehmet Aşkar Ortaokulundan Gamze Karagülle birinci, Belen İmam Hatip Ortaokulundan Seda Alış ikinci, Payas İmam Hatip Ortaokulundan Ruveyda Akkutlu ise üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken Hatay İl Müftülüğünce yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan