Hatay İl Müftülüğü, 2019 yılında Hatay’dan hacca gidecek olan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla eğitim semineri düzenledi.

Seminerde hacı adaylarına hitap eden Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu; hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması ve yapılmaması gereken hususlardan bahsederek haccın mahiyetini, maddi ve manevi hazırlık boyutunu ve haccın önemini dile getirdi.

Müftü Kavillioğlu, bu yolculuğun diğer yolculuklardan farklı olduğunu hatırlatarak hacı adaylarının yolcuğun başından sonuna kadar niyetlerini sağlam tutmaları gerektiğini ifade etti. 

Sonrasında kürsüye gelen İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu ve Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri Uçak ise hacı adaylarının hacca maddi ve manevi açıdan nasıl hazırlanması gerektiğini anlatarak umrenin yapılışı, temettu haccı, Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri ve Hz. Peygamber’i (s.a.s.) ziyaret adabı hakkında bilgi verdiler.

Seminer kapsamında Hatay İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu, kadın hacı adaylarına yönelik ayrı bir seminer verdi.

Seminerin son bölümünde ise sağlık hususunda dikkat edilmesi gereken hususlar, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü personeli Dr. Doğan Aslan tarafından hacı adaylarına aktarıldı.

Kutsal yolculukta dikkat edilmesi gereken hususların detaylı olarak anlatıldığı seminer vesilesiyle hacı adayları, yola çıkmadan önce birbirleriyle tanışma imkânı buldu.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve iki gün süren seminere Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde ikamet eden hacı adayları başta olmak üzere diğer il ve ilçelerde hac kaydı yaptıran vatandaşlar ile yakınları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan