Diyanet İşleri Başkanlığınca sesli, görüntülü, basılı ve süreli yayıncılık alanında yürütülen çalışmaların tanıtılması amacıyla Hatay İl Müftülüğü Konferans Salonunda “Dini Yayınlar Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan’ın Diyanet’in yayınları hakkında bilgi verdiği toplantıya Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) koordinatörleri, gençlik ve engelli koordinatörleri, manevi rehberlik uzmanları ve din görevlileri katıldı.

Toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Açılış konuşmasını yapan Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu şunları kaydetti:

“Bugün burada Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından basımı gerçekleştirilen yayınlarımız, hem bizlere hem de halkımıza nasıl daha iyi bir şekilde ulaştırılabilir, televizyon, radyo ve basım yayın alanında hangi projeler yürütülüyor bunları konuşacağız. Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çok çeşitli alanlarda yayınlar yapılıyor. Diyanet TV’de ve Diyanet Radyo’da her yaştan insanımıza hitap eden çok güzel ve kaliteli programlar var. Yine çocuklarımıza hitap eden, onlara örf ve âdetlerimizi, dinimizi ve Peygamberimizi öğreten, öğretirken eğlendiren programlar var. Diyanet Kur’an Radyo’da Türkiye’de ilk kez 24 saat Kur’an-ı Kerim tilaveti, meal ve tefsiri yayınlanmaktadır. Diyanet Risalet Radyo’da ise, 24 saat boyunca Hz. Muhammed’in (s.a.s.) İslam’ı yaşayış biçimi, sünnetleri ve örnek hayatı topluma doğru ve anlaşılır bir dille anlatılıyor. Bu programlar ve yayınlar halkımız tarafından ne kadar biliniyor, takip ediliyor ve halkımıza bu programları ve yayınları nasıl tanıtabiliriz, bunlarla ilgili değerlendirmeler yapacağız.”

Daha sonra kürsüye gelen Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığınca dini yayıncılık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmanın ardından gerçekleşen soru-cevap kısmında Dr. Arslan katılımcıların sorularını cevapladı, talep ve önerilerini dinledi.

Editör: Mehmet Çalışkan