Hatay İl Müftülüğü tarafından başta Habibi Neccar Camii olmak üzere bütün camilerde Miraç Kandili programları düzenlendi.

Anadolu’da inşa edilen ilk cami olma özelliği taşıyan Habibi Neccar Camii’nde düzenlenen program, yatsı namazı öncesinde Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun vaazıyla başladı.

Müftü Kavillioğlu vaazında Miraç hadisesine değinerek, “Miraç hadisesi Peygamberimizin (s.a.s.) en büyük mucizelerinden biridir. Peygamberimiz (s.a.s.) bir gece, gecenin bir vaktinde Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yükseltilmiş, Miraç hadisesinde kendisine cennetliklerin ve cehennemliklerin halleri gösterilmiş, bazı peygamberlerle ve nihayetinde Allah (c.c.) ile görüşmüştür. Bu yolculuğun sonunda ise ümmetine çeşitli hediyelerle dönmüştür.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Miraç hediyelerinden bahsederek devam eden Müftü Kavillioğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Peygamberimiz (s.a.s.) Miraç'tan hediyelerle dönmüş, bizlere hediyeler getirmiştir. O hediyelerin başında 5 vakit namaz vardır. Müminin miracıdır namaz.  İmandan sonra en makbul ameldir namaz. Ahirette müminlerin ilk sorguya çekileceği sualdir namaz. Efendimizin ‘gözümün nuru’ diye tarif ettiği ibadettir namaz. Hediyelerin ikincisi, ‘Amenerrasulü’ diye bilinen Bakara suresinin son iki ayetidir. Bir diğer müjde ise Allah’a şirk koşmayan her müminin affedilebileceğidir. Bu gibi mübarek geceler ve kandiller manen derlenip toparlanmamıza vesile olmalı. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) hesaba çekilmeden önce kendi nefislerimizi hesaba çekmemizi tavsiye ediyor. İşte bu mübarek gece bu iş için bir fırsattır.”

Yatsı namazının akabinde tesbihat, Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve okunan ilahilerin ardından Miraç Kandili programı Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan