Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Altınözü İlçe Müftüsü İrfan Şafak, Daire Müdürleri, İlçe Vaizleri, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını Altınözü İlçe Müftüsü İrfan Şafak yaptı.

İl Müftüsü Kavillioğlu “Sultan Ahmet 14 Yaşında padişah olur, 28 yaşında da vefat eder. İstanbul Sultanahmet Camii yapılırken altıncı minareye başlanmak üzere iken Sultan Ahmet “Kabe'de kaç minare var” diye sorar. “Altı minare” denilince, yedinci minareyi Kabe'ye ondan sonra altıncı minareyi Sultanahmet Camii'ne yaptırır. Sultan Ahmet, Efendimiz'in mübarek ayak izlerinin resmi içerisine bir şiir yazmış ve o şiiri kavuğunda ölünceye kadar taşınmıştır.” Şeklinde konuşarak,

O Şiir ise şudur;

N’ola tâcım gibi başımda götürsem dâim,

Kadem-i resmini ol Hazret-i Şahı Rusulün,

Gül-i Gülzârı Nübüvvet, o kadem sahibidir,

Ahmedâ durma yüzün sür kademine ol gülün,

Camilerin bir memleketin İslami tuğrası olduğunu ifade eden Kavillioğlu “Camiler toplumun atan kalbidir. İslam dini insanların bir araya gelmesine büyük ehemmiyet vermiş, beş vakit namazın cemaatle edasında 27 derece fazla sevap verileceğini vaadetmiştir. Hz Ömer'in tabiriyle ‘Camiler Allah'ın evleridir.’ Müslüman yurdunun tapuları ve alametleri, camileri ve orada bulunan günde beş defa ‘Allah’u Ekber’ davetinin bütün dünyaya ilan edildiği yer olan gelin yapılı minarelerdir.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan