Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde, Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki tüm camilerde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için hatim programları düzenlendi.

Hatim programlarının düzenlendiği binlerce adresten biri de Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Habib-i Neccar Camii oldu.

Programa Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, din görevlilerince okunan Yasin-i Şerif, ilahi ve kasidelerle devam etti.

Program, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı hatim duasını müteakiben kılınan öğle namazı ile sona erdi.

Namaz çıkışı Hatay İl Müftülüğü tarafından cemaate yemek ikram edildi.

Hatay’da şehitliğe 15 Temmuz ziyareti

Öte yandan “15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Şehitlik ziyaretine katılan Hatay Valisi Rahmi Doğan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve beraberindekiler, görevleri başında can veren şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktılar ve şehit yakınlarına bir kez daha sabırlar dilediler.

Şehitlikte gerçekleştirilen anma programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu şehitler için dua etti.

Şehitlik ziyaretine Hatay Valisi Rahmi Doğan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kurum amirleri, şehitl yakınları, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu,15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında İstanbul’da şehit olan Ahmet Kara’nın Antakya’daki baba ocağını ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan