Hakkari İl Müftülüğü koordinesinde hayırsever vatandaşlar tarafından inşa edilen Lale Hatun Camii, Ahmed-i Hani Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Hatice-Ömer Utlu Yatılı Kız Kur'an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, "Gençlik bizim her şeyimiz, geleceğimiz ve en büyük servetimiz. Rabbim vatana ve millete faydalı, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, Kur'an ahlakı ile ahlaklanmış bir nesil yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin." dedi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, "İnşallah buradan dinini diyanetini bilen, ilimize ve ülkemize hayırlı evlatlar yetişecek. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlerimiz, beyefendiler ve hanımefendiler, Hakkari'nin güzelleşmesinde ve gelişmesinde, daha yaşanabilir bir kent olmasında büyük hizmetler verecek. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit ise cami ve Kur'an kurslarına arsa bağışlayan ve destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Cami ve Kur'an kursları yapılan dua ile hizmete açıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan