Yıllarca terör olaylarıyla anılan Hakkari Yüksekova ilçesi Dağlıca köyünde huzur ortamı sağlandı.

Yüksekova ilçesine yaklaşık 50 km mesafede, Irak sınırına yakın bir bölgede bulunan Dağlıca köyünde güvenlik güçlerinin huzur ve barış ortamını sağlanmasının ardından resmi kurum ve kuruluşlar düzenli olarak hizmet vermeye başladı.

Bu kapsamda Dağlıca köyünü ziyaret eden Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullaoğlu, Türkiye’de en fazla şehidin verildiği askeri birliklerden biri olan Dağlıca Hudut Tabur Komutanlığında askeri yetkililerle bir araya geldi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu, birliğin, alanın tamamına hakim olması ve huzur ortamını sağlamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından Dağlıca Camii’ni ziyaret eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu, “Yıllarca nahoş olaylarla gündeme gelen Dağlıca köyünün huzur ve barış ortamına kavuşmuş olmasından gurur duydum. Olayların bertaraf edilmesiyle birlikte bölgeye hizmet seferberliği başlatılması memnuniyet vericidir. Hiçbir korku ve paniğe kapılmadan köye gidilebilmekte ve memur ataması yapılabilmektedir. Köye atanan İmam Hatip Ramazan Işık kardeşimin Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen din hizmetinin yanında üzerine düşen her türlü mesuliyeti yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Kısa bir süre önce atanmış olmasına rağmen köy halkıyla bütünleşmesi ve görev yerini benimsemiş olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Cami ve Ramazan hizmetleri hakkında Müftü Fakirullahoğlu’na bilgi veren İmam Hatip Ramazan Işık ise “Bu bölge malum olaylar nedeniyle yıllarca hizmet görmemiş. Çok şükür ki bu gün bölgede barış ve huzur ortamı hakim. Bu güzel yerde, böylesi güzel insanlar arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. Köy halkından memnunum. Kendilerinden her türlü desteği alıyorum. Kesinlikle yabancılık hissetmiyorum. Şanlı bayrağın dalgalandığı her yer gibi Dağlıca köyünde de görev yapmak onur verici bir durumdur.” dedi.

Ziyarette Yüksekova İlçe Müftü Vekili Kazım Şin ve İl Müftülüğü şube müdürleri de hazır bulundu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan