Hakkâri İl Müftüsü Faruk Gürbüz, “Gençliğe Değer” projesinin uygulanması çerçevesinde, il merkezindeki ortaokul ve liselerde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile imam hatip okullarındaki idareci ve meslek dersleri öğretmenlerinden destek istedi.

Merkez Hacı Sait Camii toplantı salonunda yapılan istişare toplantısı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıda ilk olarak söz alan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulmecit Yılmaz, “Gençliğe Değer” projesinin okullarla ilgili kısmının uygulanmasında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz ise şunları kaydetti:

“Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerin inançlı, ahlaklı, kültürlü, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamış bulunmaktayız.  Diyanet İşleri Başkanlığının “Gençliğe Değer” ve “Değerler Eğitimi” projeleri kapsamında okullarda etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Ayrıca vaaz ve irşat hizmetlerimizde vaaz etme yeteneği olan veya güzel Kur’an-ı Kerim tilavetine sahip öğretmen kardeşlerimizden faydalanmak istiyoruz.

Bizler de Müftülük olarak gençlerimizin rahat ve nezih bir ortamda ders çalışmalarını temin etmek amacıyla şehrin değişik mahallelerine dokuz adet semt kütüphanesi açtık.  Taziye yerlerini, taziye günleri dışında gençlerin hizmetine sunma gayreti içerisindeyiz. Her okulda “Diyanet Yayınları Köşesi” adı altında Diyanet yayınlarını öğrencilerimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Gençlerimize daha kaliteli hizmet vermek, onların dert ve sıkıntılarıyla daha yakından ilgilenmek gayesiyle merkeze bağlı mahalle ve köylerde din görevlileri ile yapacağımız toplantılarda siz öğretmenleri de yanımızda görmek istiyoruz. Gençlik koordinatörümüz koordinesinde dini gün ve geceler ile uygun olan diğer zamanlarda okul ve pansiyonlarda düzenleyeceğimiz programlara katkı ve desteklerinizi bekliyoruz. Yapacağınız veli ziyaretlerinde din görevleriyle ortak hareket etmenizi talep ediyoruz.”

Öğretmenlerin de dilek ve görüşleri alınması ile istişare toplantısı sona erdi.

Toplantıya İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulmecit Yılmaz, okul müdürleri, vaizler, il merkezindeki okullarda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile meslek dersleri öğretmenleri ve müftülük gençlik koordinatörü katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan