Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Hakkari İl Müftülüğünce “Cami-Kadın buluşması” programı gerçekleştirildi.

İl müftüsü Faruk Gürbüz, müftü yardımcısı Osman Doğan, bayan kur’an kursu öğreticileri ve kalabalık bir bayan gurubunun katıldığı program Merkez Yeni Medrese Camii'nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl müftüsü Faruk Gürbüz katılımlarından dolayı bayanlara teşekkür ederek  “01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Başkanlığımızca her yıl bir tema belirlenmektedir. Bu yıl da “cami ve hayat” konusu haftanın teması olarak belirlenmiş bulunmaktadır. Bu vesileyle halkın değişik kesimleriyle cami buluşmaları gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bu gün de sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Gürbüz, kadınları her zaman camiye beklediklerinin altını çizerek “Bilindiği üzere Allah bizleri bir dizi nimetle nimetlendirmiştir. Bu nimetlerin karşılığında Allah’a kulluk görevini yerine getirmek en büyük görevlerimizdendir. Manevi hayatımızı dizayn edebileceğimiz ve kulluk vazifemizi icra edebileceğimiz en önemli mekân da camilerdir. Bunun için sizleri her zaman camilere bekliyoruz. Peygamber efendimiz Medine’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş cami inşa etmek olmuş ve camilere sadece ibadet mekânı olarak bakmamıştır. Devlet işlerinin çoğu camilerde görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Peygamber efendimize ilk vahiy geldiğinde paylaştığı ilk kişi eşi Hz. Hatice, ilk Müslüman da o olmuştur. En çok hadis rivayet eden sahabelerden biri de yine Peygamber efendimizin eşi Hz. Aişe’dir. Sizleri; Hz. Peygamber döneminde yaşayıp, onun izinde yürüyen hanım sahabileri örnek alan, camiyle irtibatını kesmeyen, çocuk ve yakınlarını camilere gitmeye ve orada ibadet yapmaya teşvik eden kişiler olarak görmek istiyoruz. Hayatın camide, caminin de hayatın orta yerinde olduğunu unutmayınız.” dedi.

Cami ve Hayat konulu sinevizyon gösterimi, ilahi dinletisi ve ikramdan sonra program sona erdi.

Bayan kur’an kursu öğreticileri programdan önce tarihi Meydan Medresesini ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan